Jednodruhové

Štítky

Cena

Od
Do
ŘEDKVIČKA - semena na klíčky 20g Klíčky ředkvičky obsahují vysoké množství vitamínu C, ( 2 krát více než u kořenové ředkvičky). Je to skvělý lék na nachlazení, posiluje imunitu, vhodné taky jako prevence proti nachlazení. Vysoký obsah síry v klíčcích má příznivý vliv na stav pokožky, vlasů a nehtů. Klíčky mají pikantní, mírně pálivou svěží chuť téměř totožnou s kořenovou ředkvičkou. Doporučujeme přidávat do salátů, sendvičů, tvarohů a do polévek. PŘÍPRAVA klíčků: Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky Biomisce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící Biomisky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech. Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "předboptnat" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce). Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech. Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4 -6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.
FAZOLE MUNGO - semena na klíčky 50g Mungo klíčky vládnou nad všemi, zejména mají vytříbený vzhled, skvělou chuť a vysokou nutriční hodnotu. Klíčky jsou velmi chutné, křupavé a mají chuť čerstvého mladého hrášku. Perfektní pro každou asijskou kuchyni (doporučujeme s přidáním kari), mohou být přidány do všech druhů salátů, těstovin, rýže a zeleniny, jak za tepla tak za studena. Jsou bohatým zdrojem minerálních látek a vitaminů (vit. E, B2, B1, B6, B3) a lehce stravitelné bílkoviny. Mungo klíčky také mohou snižovat hladinu "špatného" cholesterolu. PŘÍPRAVA klíčků Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky Biomisce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící Biomisky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech. Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "předboptnat" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce). Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech. Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4 -6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.

FAZOLE MUNGO - semena na klíčky 50g

Skladem

29 Kč bez DPH: 26 Kč

Detail

ČERVENÉ ZELÍ - semena na klíčky 10g Klíčky červeného zelí jsou vynikajícím zdrojem vitaminů A a C a B, E, H, K, PP, také obsahují velké množství vápníku, železa, hořčíku, draslíku, síry a mnoha stopových prvků, jako je jód, mangan, selen a lithia. Vysoký obsah antioxidantů dokáže posílit imunitní systém, nervový systém, kosti, zuby a lymfatické uzliny. Červené zelí stejně jako Brokolice obsahuje sulforaphan - látku pro léčbu rakoviny, také podporuje funkce srdce a zlepšují funkci mozku, koncentrace sulforaphanu v klíčcích zelí je mnohem vyšší než ve klasickém hlávkovém zelí. Klíčky jsou připravené k jídlu, když dosáhnou délky cca 2,5. - 3 cm. Klíčky chutnají jako čerstvá hlávka zelí. PŘÍPRAVA klíčků Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky Biomisce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící Biomisky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech. Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "předboptnat" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce). Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech. Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 2 - 3 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.

ČERVENÉ ZELÍ - semena na klíčky 10g

Skladem

29 Kč bez DPH: 26 Kč

Detail

RUKOLA - semínka na klíčení 10g Klíčky semen rukoly jsou bohaté na látky potřebné pro náš organismus. Vláknina a mastná kyselina omega-3 obsažené v rukole stimulují chuť k jídlu, pomáhají k trávení, čistí tělo od toxinů, posilují imunitní systém, pomáhají ke zlepšení krevního oběhu a mají antibakteriální vliv na tělo a pomáhají v boji proti rakovině. Klíčky rukoly, stejně jako její listy se používají jako afrodiziakum. Kromě toho, jsou klíčky bohaté na mikročástice jako je zinek, fosfor, hořčík, měď, draslík, síru, vápník, železo a vitaminy A, C, F, B. Klíčky rukoly s příjemnou chutí můžou být využity jak v teplé tak studené kuchyni. Používáme na: sendviče, těstoviny, saláty, sýry, omáčky a jako doplněk do polévek. PŘÍPRAVA klíčků: Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky Biomisce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící Biomisky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech. Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "předboptnat" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce). Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech. Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4 -6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.

RUKOLA - semínka na klíčení 10g

Skladem

29 Kč bez DPH: 26 Kč

Detail

ŘEŘICHA - semínka na klíčení 30g Klíčky řeřichy mají jasnou pikantní chuť, jsou bohatým zdrojem vitaminů C, PP, P, B, a minerálních látek, jako je draslík, hořčík, vápník, síry a stopových prvků. Klíčky obsahují silný antioxidant, přispívají k posílení organismu, zlepšení stavu pokožky, nehtů a vlasů. Klíčky blahodárně stimulují zažívací trakt a povzbuzují chuť k jídlu, snižují hladinu cukru v krvi, proto jsou doporučovány pro diabetiky. PŘÍPRAVA klíčků: Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky Biomisce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící Biomisky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech. Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "předboptnat" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce). Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech. Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4 -6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.

ŘEŘICHA - semínka na klíčení 30g

Skladem

29 Kč bez DPH: 26 Kč

Detail

BROKOLICE - semínka na klíčky 10g Klíčky ze semínek brokolice jsou zdrojem hodnotných živin pro tělo, jako vitaminy A, C, B1, B2, PP, stopové prvky (vápník, železo, fosfor, hořčík), enzymy a další prvky. Nejcennější v brokolici je Sulforafan - látka proti rakovině, koncentrace v klíčcích je 200 krát vyšší než v samotné brokolici. Vzhledem k vysokému obsahu antioxidantů brokolice pomáhá ke snížení krevního tlaku, prevenci kardiovaskulárních onemocnění a mrtvice, dále stimuluje imunitní a nervový systém. Klíčky Brokolice mají pikantnější chuť, ideální pro saláty a sendviče. PŘÍPRAVA klíčků Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky Biomisce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící Biomisky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech. Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "předboptnat" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce). Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech. Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4 -6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.

BROKOLICE - semínka na klíčky 10g

Skladem

29 Kč bez DPH: 26 Kč

Detail

SLUNEČNICE - semena na klíčky 20g Klíčky slunečnice jsou ideální pro přípravu salátů a sendvičů. Pomáhají k celkovému zlepšení metabolismu díky přítomnosti hodnotných vitamínů (A, C, D, PP), živin, enzymů, minerálních soli (hořčík, zinek, železo, vápenaté soli). PŘÍPRAVA klíčků: Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky Biomisce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící Biomisky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech. Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "předboptnat" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce). Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech. Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4 -6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.

SLUNEČNICE - semena na klíčky 20g

Skladem

29 Kč bez DPH: 26 Kč

Detail

ČERVENÁ ŘEPA – semena na klíčky 10g Klíčky červené řepy, kromě velkého množství vitamínů A, C, B1, obsahují kyselinu listovou a dva vzácné kovy, rubidium a cesium, jejichž nedostatek může způsobovat nevolnost, podráždění a neklidný spánek. Betacyanin, látka odpovědná za červenou barvu řepy, může mít protirakoviné účinky, může snižovat krevní tlak a okyselovat tělo PŘÍPRAVA klíčků: Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky Biomisce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící Biomisky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech. Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "předboptnat" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce). Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech. Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4 -6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.

ČERVENÁ ŘEPA – semena na klíčky 10g

Skladem

29 Kč bez DPH: 26 Kč

Detail

FAZOLE ADZUKI - semena na klíčky 50g Fazole Azduki je chuťově podobná fazoli mungo. Její červeno-hnědá semena jsou ceněná v jejich zdravotních přínosech a taky v oblastech hubnutí. Azuki klíčky pomáhají v léčbě příznaků infekce močového měchýře a chrání před anémií. Klíčky jsou velmi chutné, křupavé s mírně sladkou ořechovou příchutí. Perfektní pro každou asijskou kuchyni (doporučujeme s přidáním kari), mohou být přidány do všech druhů salátů, těstovin, rýže, zeleniny, a jako přísada nebo báze pro přípravu sladkých pokrmů. Je bohatým zdrojem minerálů, vitaminů (Vit. E, B2, B1, B6, B3) a lehce stravitelné bílkoviny, takže vegetariáni mohou používat fazole Adzuki jako skvělou alternativu masa. PŘÍPRAVA klíčků Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky Biomisce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící Biomisky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech. Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "předboptnat" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce). Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech. Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4 -6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.

FAZOLE ADZUKI - semena na klíčky 50g

Skladem

29 Kč bez DPH: 26 Kč

Detail

PÍSKAVICE - semena na klíčky 20g Klíčky pískavice mají obecnou zpevnění a omlazení těla, jsou nezbytným potravinovým doplňkem, pomáhají nám ve snadném vstřebávání bílkovin a tuků, to je vhodné zejména při dietách. Klíčky se vyznačují tím, že stimulují vylučování žaludečních šťáv a tím podporují trávení potravin. Dále mají klíčky příznivý vliv na hladinu cholesterolu v krvi a regeneraci všech tkání a podporují proces výroby červených krvinek. Doporučuje zejména pro rekonvalescenci, pro sportovce a lidi, kteří trpí žaludečními vředy. Klíčky Pískavice mají neobvykle příjemnou chuť, kterou musíte poznat. Doporučujeme je do salátů, těstovin, sendvičů, hodí se taky jako přísada do polévek a pomazánek (zejména sýrových) PŘÍPRAVA klíčků Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky Biomisce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící Biomisky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech. Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "předboptnat" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce). Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech. Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4 - 6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.

PÍSKAVICE - semena na klíčky 20g

Skladem

29 Kč bez DPH: 26 Kč

Detail

VOJTĚŠKA (LUCERNA SETÁ)- semínka na klíčení 20g Klíčky vojtěšky jsou cenným zdrojem fytoestrogenů, rostlinné hormony, které přirozeně pomáhají bojovat s příznaky menopauzy. Vzhledem k vysokému obsahu vitamínů A, E, B-komplexu a stopový prvků, jsou klíčky vojtěšky doporučeny pro ženy během těhotenství a kojení, stejně jako lidem kteří nejedí maso - Vitamin B12 působí proti rakovině a onemocnění srdce, může posílit svaly, kosti a zuby. Doporučujeme především jako doplněk do sendvičů a salátů. PŘÍPRAVA klíčků: Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky Biomisce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící Biomisky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech. Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "předboptnat" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce). Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech. Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4 - 6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.
ČOČKA - semínka na klíčení 20g Klíčky čočky jsou bohatým zdrojem bílkovin, vitamínů B1, B2, PP, a mnoho dalších základních živin, jako jsou vápník, fosfor, železo, karoten nezbytné pro řádné fungování nervového systému, kostí a cév. Vláknina pomáhá odstranit toxiny z těla. Klíčky jsou bohaté na kyselinu listovou. Klíčky čočky mohou jíst lidé, kteří nemůžou stravu obsahující železo. Je to velmi vhodná strava pro těhotné ženy. Můžete je přidat do salátů, sendvičů, hlavních jídel, past a tvarohů. PŘÍPRAVA klíčků: Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky Biomisce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící Biomisky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech. Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "předboptnat" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce). Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech. Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4 -6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.

ČOČKA - semínka na klíčení 20g

Skladem

29 Kč bez DPH: 26 Kč

Detail

KADEŘÁVEK ČERVENÝ – semena na klíčky 30g Klíčky kadeřávku obsahují velké množství vitamínu C, který může mít pozitivní vliv na imunitu těla. Vzhledem k vysokému obsahu hodnotné vlákniny, mohou klíčky kadeřávku přispívat ke snížení obezity a cukrovky. PŘÍPRAVA klíčků: Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky Biomisce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící Biomisky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech. Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "předboptnat" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce). Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech. Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4 -6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.
PŠENICE - semena na klíčky 50g Pšeničné klíčky jsou jedním z nejbohatších zdrojů vitamínů A, B, C a E obsahují zejména velké množství hořčíku, vápníku, fosforu, železa, niacinu, thiaminu a kyselinu pantotenovou. Pravidelná konzumace pšeničných klíčků chrání tělo před útokem volných radikálů, chrání tělo před stárnutím a zajišťuje řádné fungování svalů, včetně srdečního svalu a nervového systému. Pomáhá ke zvýšení imunity, posílení kůže, vlasů, nehtů a kostí. Pšeničné klíčky jsou připraveny k jídlu, když bílé klíčky dosahují délky zrna. Klíčky mají mirně nasládlou chuť, přidávají se do salátu, sendvičů, těstovin, jsou v hodné i do těsta pro všechny druhy pečiva. Díky delikátní chuti jsou skvělým doplňkem stravy pro děti. PŘÍPRAVA klíčků: Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky Biomisce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící Biomisky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech. Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "předboptnat" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce). Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech. Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4 -6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.

PŠENICE - semena na klíčky 50g

Skladem

29 Kč bez DPH: 26 Kč

Detail

Stáhněte si náš Katalog

V katalogu najdete náš sortiment

Více info

picture

Přepravní služby

picture

GLS

logo
logo