Matcha čaj a jeho účinky na zdraví

28.9.2023 Lenka Valčíková Zdravá výživa

Představte si, že vás šálek čaje nejen zahřeje a potěší chuťové pohárky, ale také pomůže vašemu zdraví a vitalitě. Dnes se ponoříme do tajů japonské senzace čaje Matcha a objevíme, jak může ovlivnit nejen váš den, ale i celý život.

Matcha je jedinečný druh zeleného čaje, který pochází z Japonska a má bohatou historii spojenou s ceremoniálním pitím. Ač se považuje za japonský čaj, má Matcha kořeny sahající do staré Číny. Odtud ho do Japonska přivezli poprvé ve 3. století n.l.  Zde se stal důležitou součástí japonské kultury a tradičního čajového obřadu. Dnes si získává stále větší popularitu po celém světě díky svým pozitivním účinkům na zdraví.

Detoxikace organismu

První klíčovou vlastností čaje Matcha je jeho schopnost detoxikovat váš organismus. Výrazný obsah chlorofylu pomáhá eliminovat škodlivé látky a zbavit vaše tělo od těžkých kovů a toxinů.

Spalování kalorií

Spojení mezi potěšením a udržováním formy? Čaj Matcha je vaším spojencem. Kofein v kombinaci s jedinečným L-theaninem povzbuzuje a stimuluje spalování kalorií. Vaše cesta k hubnutí tak začíná v šálku lahodného čaje.

Klid bez ospalosti

Zapomeňte na nervózní záchvaty, které tělo dostává při nadměrné konzumaci kofeinu. Díky zmíněné kombinaci kofeinu s L-theaninem vás matcha nabije energií bez nežádoucích účinků. Pocit svěžesti a bdělosti vám navíc vydrží mnohonásobně déle než po kávě.

Posilování imunity

Zelený čaj Matcha je vaším tajným klenotem pro posílení imunity. Jeho bohatý obsah antioxidantů, zejména katechinů, chrání váš organismus před volnými radikály a podporuje odolnost proti nemocem. Obsahuje také draslík,železo a vápník a vitamíny A a C. Každý doušek tak chrání vaše zdraví.

Lepší paměť a koncentrace

V přínosech čaje Matcha, nemůžeme opomenout jeho schopnost zlepšit paměť a koncentraci. L-theanin, podporuje tvorbu hormonů dopaminu a serotoninu, které pomáhají  k lepšímu soustředění a paměti. Vaše mysl tak bude křišťálově jasná a připravená na každodenní výzvy.

Vykročte vstříc novému dni s šálkem japonské Matchi. Vaše tělo i mysl vám se vám brzy odmění.

picture