Kitl Syrob připravujeme z čerstvých květů bezu černého v BIO kvalitě.
Abychom si zajistili dostatek kvalitních bezových květů, založili jsme si ve spolupráci s Výzkumným a šlechtitelským ústavem ovocnářským Holovousy vlastní sad vyšlechtěných odrůdových bezů.
K výrobě používáme čerstvé květy, které zpracováváme za studena.
Sady vedeme v režimu BIO proto, aby se do finálního sirupu nedostala chemie používaná k ošetřování rostlin v konvenčním zemědělství
Naše receptura výroby Bezového Syrobu je podobná té, jakou po generace používají maminky a babičky k výrobě domácí bezové šťávy
Kitl Syrob Bezový získal na čtyřicátém ročníku výstavy Země živitelka 2013 hlavní cenu veletrhu „Zlatý klas s kytičkou“.
Informace pro diabetiky: výrobek je možné v omezeném množství a po konzultaci s lékařem užívat diabetiky 1. i 2. typu, musí se ale započítat do denního příjmu energie.
Poctivý hustý sirup z ručně sbíraných čerstvých květů bezu černého. Květy jsou z vlastních BIO odrůdových keřů. Je bohatý na látky aromatické i zdraví prospěšné. Je skvělý pro přípravu osvěžujících domácích limonád. Zalitý horkou vodou a ozdobený kouskem jablíčka a hřebíčkem, jej můžete vychutnat jako skvělý horký nápoj.