Luštěniny, Obiloviny

Štítky

Cena

Od
Do
Rýže basmati 1kg Rýže dlouhozrnná loupaná Výživové údaje: Energetická hodnota: 1560kJ/ 372 kcal, bílkoviny 8.9g, tuky 1.6g,sacharidy 77.0g. Návod k použití: Rýži přebereme a propláchneme. Vaříme v poměru 1:1,5 dílu vody po dobu cca 15minut,dokud rýže nezměkne.
BEZ LEPKU

Rýže basmati 1kg

Skladem

3,39 € bez DPH: 2,82 €

Detail

Tarhoňa 500 g Tarhoňa je druh těstovinové rýže, používané hlavně ve slovenské a maďarské kuchyni. Jsou to drobné nočky z nudlového těsta vyrobené z hrubé mouky a vajec, které se vypracují v těsto dost tuhé na to, aby šlo nastrouhat na malé kousky. Ty se pak suší na slunci nebo v mírně rozpálené troubě a uchovávají se do zásoby. Tarhoňa se vaří jako příloha, zejména k perkeltu, používá se jako zavářka do polévek nebo se může jíst samotná, opečená na sádle a posypaná paprikou. Složení: Semolina z tvrdé pšenice Alergeny jsou ve složení vyznačené tučným písmem. Víte že? Tarhoňa má více způsobů úpravy. Ve městě Szentes se například uvaří ve vodě a pak se smíchá se zakysanou smetanou nebo s vajíčkem. Ve většině případů se napřed na sucho podusí na sádle s cibulkou nebo na oleji. Poté se ochutí červenou paprikou a uvaří se ve slané vodě. V oblasti Nagykunság se zase vaří na slanině s cibulí a bramborami. Dělá se z ní i mléčná kaše, kdy se tarhoňa po dušení na tuku podlije mlékem a uvaří do měkka. Výživová hodnota (100g)   Energie 355 kcal Tuky 0.7 g z toho nasycené MK 0.2 g Sacharidy 75 g z toho cukry 3.2 g Bílkoviny 12 g Sůl 0.01 g

Tarhoňa 500 g

2,19 € bez DPH: 1,82 €

Detail

Kuskus zeleninový 500 g Ulehčete si vaření s naším ochuceným zeleninovým kuskusem. Nejen, že samotný kuskus je nenáročný na přípravu, protože se nevaří, pouze se spaří horkou vodou a nechá odstát. Přípravu pokrmu vám také usnadní směs mrkve, cibule, pórku, pažitky, petrželové nati a celerové nati přimíchaná do pšeničného kuskusu. Vyzkoušejte zeleninový kuskus jako netradiční přílohu k masu nebo samostatně a zaručeně si pochutnáte.   Složení: Kuskus pšeničný 93,4 %, sušená zelenina 6,6 % (mrkev, cibule, pórek, pažitka, petrželová nať, celerová nať)   Víte že? Kuskus je spařenou a do kuliček tvarovanou krupicí z pšenice, ječmene nebo prosa. Při výrobě kuskusu tradiční cestou se krupice nejprve rozprostře, případně se přidá trocha mouky, a postříká slanou vodou, tak aby utvořil hrudky. Pak se hrudky lehce dlaněmi rozdrobí asi na milimetrové kuličky. Příliš malé hrudky se vytřídí a postup se opakuje, dokud není krupice připravená. Časem se schnoucí krupice spojí a utvoří zrníčka. Nakonec se kuskus suší na slunci a pak vydrží i dlouhé skladování.   Výživová hodnota (100g) Energie 360 kcal Tuky 1.1 g z toho nasycené MK 0.3 g Sacharidy 76 g z toho cukry 4.8 g Bílkoviny 12 g Sůl 0.03 g      

Kuskus zeleninový 500 g

2,83 € bez DPH: 2,36 €

Detail

Quinoa červená 500 g Objevte kouzlo této zdravé a chutné obiloviny. Quinoa červená je skvělou alternativou přílohy k rýži nebo těstovinám. Pyšní se bezlepkový složením, takže si ní mohou pochutnat i celiaci. Po uvaření je jemná, nadýchaná s lehce oříškovou chutí, která pozvedne mnohé pokrmy. Kromě přílohy je skvělou přísadou na zdravé rizoto nebo na sladký nákyp. Jejím vařením navíc nestrávíte více než patnáct minut a není nutné ji dopředu propírat či namáčet.   Složení: quinoa červená 100 %     Alergeny jsou ve složení vyznačené tučným písmem. Víte že? Červená quinoa je stejně jako běžná quinoa bílá a netradiční quinoa červená bezlepková, dobře stravitelná a výživově velmi hodnotná pseudoobilovina. Liší se od sebe nepatrně svou konzistencí: červená quinoa zůstává v uvařeném stavu o něco pevnější a křupavější. Quinoa má původ pěstování v jihoamerických Andách, kde se pěstovala až do výše 4 000 metrů. Pro tehdejší civilizace byla po bramborách druhou nejdůležitější plodinou. Inkové ji nazývali „matkou všech obilnin“.       Výživová hodnota (na 100 g)     Energie 351 kcal Tuky 5 g z toho nasycené MK 0.5 g Sacharidy 59 g z toho cukry 2 g Bílkoviny 15 g Sůl 0.02 g

Quinoa červená 500 g

7,50 € bez DPH: 6,25 €

Detail

Čočka červená půlená 400g Červená čočka je druhem čočky, která se prodává slupky zbavená a která je uvnitř spíše než červená oranžová. Červená čočka je bohatým zdrojem železa, selenu, fosforu, zinku, vitamínu B6. Obsahuje vlákninu, která povzbuzuje činnost střev a pomáhá proti zácpě. Škroby obsažené v luštěninách se (díky obsahu vlákniny) pomalu vstřebávají a umožňují tak rovnoměrné uvolňování glukózy do krve. To je důležité zejména pro diabetiky, ale nejenom pro ně. Červená čočka v kuchyni… Červená čočka se na rozdíl od hnědé, nemusí namáčet a přesto je rychle uvařená. Při tepelné úpravě ale ztrácí svou načervenalou barvu a je spíše oranžová. Velmi rychle se rozvaří, což není na škodu. Pokud vám ale tento vzhled vadí, čočku jednoduše rozmixujte. V Asii se červená čočka často vaří s kari kořením nebo s kurkumou, která zachovává její červenou barvu. Zvláštní je, že chutná spíše jako hrách. Z červené čočky můžete uvařit polévku i kaši jako hlavní chod. Spolu s rozmixovanými jáhly z ní lze připravit zdravou pomazánku. Dobrá je i s těstovinami, s pohankou nebo jako zahušťovadlo do gulášů. Lze ji použít i jako přílohu k masu či vejci. Pokud rádi experimentujete, zkuste kombinaci červené čočky a bulguru – speciálně upravené tvrdé pšenice, kterou připravíte na způsob rizota. Dětem chutná červená čočka na sladko – se smetanou a rozmixovaným banánem. Muži si zase libují v červené čočce s chilli papričkami, česnekem, cibulí a rajským protlakem. Zajímavě chutná i rýžovo-čočkový salát s brokolicí. Čočka červená půlená
BEZ LEPKU

Čočka červená půlená 400g

Skladem

1,67 € bez DPH: 1,39 €

Detail

Rýže jasmínová 1kg Složení Jasmínová rýže 100%.

Rýže jasmínová 1kg

Skladem

2,96 € bez DPH: 2,46 €

Detail

Stáhněte si náš Katalog

V katalogu najdete náš sortiment

Více info

picture

Přepravní služby

picture

Dopravné

Již od 69 Kč

logo
logo
logo
logo