Semínka

Štítky

Cena

Od
Do
Dýně loupaná 0,5 kg (Tykev) viz. foto Dýně (Tykev) jádra loupaná - olejnatá semena

Dýně loupaná 0,5 kg (Tykev)

119 Kč bez DPH: 106 Kč

Detail

Kukuřice Barbeque 100g viz. foto Kukuřice pražená barbecue - Španělsko

Kukuřice Barbeque 100g

Skladem

15 Kč bez DPH: 13 Kč

Detail

Chia semínko 0,5 kg viz. foto Chia semínka

Chia semínko 0,5 kg

99 Kč bez DPH: 88 Kč

Detail

Mák modrý 100% 1kg Mák setý (Papaver somniferum) je stará kulturní rostlina, která v oblasti Středozemního moře zahrnuje více než 100 druhů. Mák setý je jednoletá bylina jehož plody jsou mnohosemenné tobolky - makovice. Pěstování máku má v ČR dlouholetou tradici a jeho pěstování je v mnoha zemích zakázáno, aby jeho rostliny nemohly být zneužívány jako nežádoucí drogy, nebo suroviny pro výrobu nelegálních omamných prostředků. Postupně se rozšiřují i plochy máku ozimého. Mák nemá zvláštní požadavky na prostředí. Citlivě reaguje na nevyrovnanost a odchylky v půdě, výživě a na povětrnostní podmínky. Mák je velmi náročný na živiny. Využití máku setého je široké. Od potravinářském průmyslu až po výrobu drog. Stonek, listy a také nezralé makovice obsahují nebezpečné alkaloidy (např. morfin, kodein, thebain nebo papaverin). Morfin je nejdůležitějším alkaidem a působí analgeticky, snižuje vnímání bolesti narkoticky, vyvolává spánek a pocity slasti. V lidském těle se morfin relativně dobře a rychle vstřebává. Ovlivňuje také centrální nervový systém a tím působí na svalová vlákna, tlumí pocit bolesti a ovlivňuje dýchání. V lékařství se morfin užívá jako silné analgetikum ale při jeho užívání dochází ke vzniku návyku. Otrava morfinem nastává po jeho požití. Za smrtelnou dávku je považováno 0,25-0,5 g morfinu. Otrava se dostaví velmi rychle, během 30-60 minut po požití. Příznaky jsou individuální. Dochází k pocitům tepla v obličeji a následně se teplo rozšiřuje do hrudi a paží. Může nastat stav opojení a také se objevují pocity závratí. Někdy se dostaví i zvracení. Následuje ospalost, ta přechází do bezvědomí. Zástavou dechu nastává smrt. Mák se používá především v cukrářství, pekařství (koláče, makové buchty a různé pečivo) nebo k přípravě jídel (například oblíbené nudle s mákem) a je pro organismus prospěšný svým vysokým obsahem vápníku. Pouhých 50 gramů máku denně nám přinese potřebnou dávku vápníku pro lidský organismus na jeden den. Mák obsahuje vápníku dvanáctkrát více než mléko a třikrát více než sýry. Mák modrý

Mák modrý 100% 1kg

119 Kč bez DPH: 106 Kč

Detail

Sezamové semínko 1kg viz. foto Sezamové semínko loupané

Sezamové semínko 1kg

159 Kč bez DPH: 142 Kč

Detail

Lněné semínko hnědé 1kg viz. foto Lněné semínko

Lněné semínko hnědé 1kg

69 Kč bez DPH: 62 Kč

Detail

Slunečnice loupaná 1kg viz. foto Slunečnice loupaná

Slunečnice loupaná 1kg

119 Kč bez DPH: 106 Kč

Detail

Lněné semínko ZLATÉ 1kg viz. foto Lněné semínko

Lněné semínko ZLATÉ 1kg

79 Kč bez DPH: 71 Kč

Detail

Kukuřice GIGANT CHILLI 100g viz. foto Kukuřice gigant pražená solená

Kukuřice GIGANT CHILLI 100g

25 Kč bez DPH: 22 Kč

Detail

Lněné semínko hnědé 100g Len setý – olejný (Linum usitatissimum L) patří mezi nejstarší pěstované rostliny, pochází z Jihovýchodní Asie a patří do čeledi lnovité (Linaceae). Z hospodářského hlediska se len rozděluje na dva typy - len přadný a olejný. Len olejný je jednoletá samosprašná bylina vysoká 0,60-0,85 m. Známe ho ve dvou odrůdách zlatý a hnědý a liší se pouze barvou. Len je celkem nenáročná plodina dlouhého dne (za krátkého dne vytváří stonek a teprve za dlouhého dne kvete a dozrává). K pěstování lnu jsou nejvhodnější půdy lehčí, hlinitopísčité a písčitohlinité, pH je slabě kyselé až neutrální. Len dává nejvyšší výnosy semen v květnu až červnu v nadmořské výšce do 480 m, čemuž v našich podmínkách odpovídají okrajové oblasti řepařské a spíše bramborářská výrobní oblast. Po sobě se může len pěstovat za 6-7 let. Vegetační doba se pohybuje kolem 150-170 dní. Lněné semínko je bohatým zdrojem vlákniny, která nám často chybí. Vláknina je přitom nezbytná pro zdravé fungování naší trávicí soustavy, pročišťuje střeva a pomáhá například při zácpě i dalších zažívacích problémech. Ve lněném semínku najdeme také kyselinu alfa-linolenovou, která patří k Omega 3 nenasyceným mastným kyselinám. Mimo jiné funguje jako prevence srdečních onemocnění, například eliminuje riziko srdečního infarktu a mozkové mrtvice. Snižuje hladinu cholesterolu v krvi, posiluje paměť, imunitu a dobře působí na naši nervovou soustavu. Lněné semínkoje také bohaté na slizy. Má totiž schopnost nasáknout do sebe značné množství vody, při čemž vytvoří sliz, který protáhne střeva a pomůže je pročistit. I z tohoto důvodů pomáhá lněné semínko při zácpě a průjmech. Kromě toho, že lněné semínko funguje jako přírodní projímadlo, snižuje také riziko nádorových onemocnění, pomáhá při lupénce nebo ekzému. Pro výživu lidí se používají celá semena nebo mouka z pokrutin jako doplněk do pečiva a dalších potravinářských výrobků ( vláčnost, zpomalení vysychání pečiva). Slouží jako potrava, výroba plátna a jako lék. Je dobrým zdrojem bílkovin, minerálních látek a kvalitních tuků. Semínka by se do našeho jídelníčku měla zařazovat každý den. Semínka se používají do salátů, polévek, cukroví, pečiva, obilných kaší a dalších pokrmů. Nejvýživnější jsou semínka bez tepelné úpravy. Živiny: vitamín B1, vitamín B2, vitamín B3, vitamín B5, vitamín B6, vitamín E, vápník, měď, železo, mangan, hořčík, fosfor, draslík, selen, zinek, vláknina, bílkoviny, omega-3 nenasycené mastné kyseliny. Blahodárné účinky: protimikrobiální, protirakovinné, detoxikační, antioxidační, protizánětlivé, prospívá srdci, pleti, mozkové činnosti a trávení, udržuje hladinu cukru v krvi. Lněné semínko

Lněné semínko hnědé 100g

9 Kč bez DPH: 8 Kč

Detail

BIOMISKA Vypěstujte si čerstvé klíčky a výhonky přímo doma v kuchyni. S klíčící biomiskou o třech patrech to bude úplně jednoduché a efektivní. Rostlinné klíčky a výhonky představují biologicky nejcennější potravinu plnou vitamínů, enzymů a minerálů, které potřebujeme během celého roku. A vydrží vám naklíčené v chladničce až 14dní, můžete je tedy mít denně k dispozici. Co nechat klíčit Klíčit můžete prakticky cokoli – luštěniny, obiloviny, olejniny, brukvovité a různé další plodiny. Užívat si tak můžete řeřichy, mungo fazolkových klíčků, hrachu, čočky, cizrny, červené řepy, hořčice, ředkviček, pšenice špaldy a různých druhů obilí z vlastní produkce. A zkoušeli jste už populární mladý ječmen? Misky využijete kdykoli – rostliny klíčí ve vhodných podmínkách bez ohledu na roční období. Při výběru správných, tj. chemicky neošetřených semínek tak docílíte doma bio kvality, za kterou byste v obchodě draze platili. Semena luštěnin a obilnin koupíte běžně v obchodech. Vybírejte dle vzhledu, nejlépe v bio kvalitě, aby nebyla semena narušená a měla zachovánu vysokou klíčivost. Jak to funguje Dno misky naplňte vybranými semínky cca z 30 % plochy. Poté propláchněte, přikryjte víkem, postavte na tmavé místo a zalévejte vodou ráno a večer. Přebytečnou vodu, která už protekla všemi patry, pravidelně vylévejte. Po sklizení úrody patro misky opláchněte a můžete sázet znovu. Ideální je vysévat postupně, abyste měli neustále nějaké klíčky hotové. Rozměry: Průměr 20 cm Výška 16 cm Vyrobeno ze zdravotně nezávadného acrylskla, které má atest PZH 12282/93 Obsah balení: 3 ks klíčící misky o průměru 20 cm – možnost pěstovat 3 různé druhy klíčku současně 1 ks horní víko 3 ks odpadový sifon 1 ks záchytná miska pro přebytečnou vodu návod k použití KLÍČÍCÍ BIOMISKA - trojpatrová nakličovací miska

BIOMISKA

Skladem

329 Kč bez DPH: 272 Kč

Detail

BROKOLICE - semínka na klíčky 10g Klíčky ze semínek brokolicjsou zdrojem hodnotných živin pro tělo, jako vitaminy A, C, B1, B2, PP, stopové prvky (vápník, železo, fosfor, hořčík), enzymy a další prvky. Nejcennější v brokolici je Sulforafan - látka proti rakovině, koncentrace v klíčcích je 200 krát vyšší než v samotné brokolici. Vzhledem k vysokému obsahu antioxidantů brokolice pomáhá ke snížení krevního tlaku, prevenci kardiovaskulárních onemocnění a mrtvice, dále stimuluje imunitní a nervový systém. Klíčky Brokolice mají pikantnější chuť, ideální pro saláty a sendviče. PŘÍPRAVA klíčků Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky Biomisce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící Biomisky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech. Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "předboptnat" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce). Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech. Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4 -6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.

BROKOLICE - semínka na klíčky 10g

Skladem

29 Kč bez DPH: 26 Kč

Detail

ČERVENÉ ZELÍ - semena na klíčky 10g Klíčky červeného zelí jsou vynikajícím zdrojem vitaminů A a C a B, E, H, K, PP, také obsahují velké množství vápníku, železa, hořčíku, draslíku, síry a mnoha stopových prvků, jako je jód, mangan, selen a lithia. Vysoký obsah antioxidantů dokáže posílit imunitní systém, nervový systém, kosti, zuby a lymfatické uzliny. Červené zelí stejně jako Brokolice obsahuje sulforaphan - látku pro léčbu rakoviny, také podporuje funkce srdce a zlepšují funkci mozku, koncentrace sulforaphanu v klíčcích zelí je mnohem vyšší než ve klasickém hlávkovém zelí. Klíčky jsou připravené k jídlu, když dosáhnou délky cca 2,5. - 3 cm. Klíčky chutnají jako čerstvá hlávka zelí. PŘÍPRAVA klíčků Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky Biomisce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící Biomisky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech. Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "předboptnat" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce). Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech. Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 2 - 3 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.

ČERVENÉ ZELÍ - semena na klíčky 10g

Skladem

29 Kč bez DPH: 26 Kč

Detail

ČÍNSKÁ SMĚS - semena na klíčky 40g Čínská směs je složena z druhů, které jsou často používány v asijské kuchyni. Směs obsahuje druhy, které jsou neocenitelným zdrojem lehce stravitelných bílkovin, snižují hladinu "špatného" cholesterolu, a obsahují velké množství antioxidantů, které bojují proti tvorbě rakoviny a srdečních onemocnění. Vzhledem k obsahu kyseliny listové jsou klíčky vhodné zejména pro těhotné ženy. K dokonalé chuti připravte na pánvi s minimálním množstvím oleje, vhodné jako doplněk k ochucení, samotné s rýži, nebo jako samostatný pokrm. Složení směsi: Lens culinaris (čočka) -15% Pisum sativum (hrách) -15% Cicer arietinum (cizrna) -15% Clandestina Glycin (sója), - 15% Vigna radiata (fazole mungo) -20% Vigna angularis (fazole adzuki) -20% PŘÍPRAVA klíčků: Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky Biomisce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící Biomisky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech. Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "předboptnat" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce). Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech. Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4 -6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.

ČÍNSKÁ SMĚS - semena na klíčky 40g

Skladem

29 Kč bez DPH: 26 Kč

Detail

ČOČKA - semínka na klíčení 20g Klíčky čočky jsou bohatým zdrojem bílkovin, vitamínů B1, B2, PP, a mnoho dalších základních živin, jako jsou vápník, fosfor, železo, karoten nezbytné pro řádné fungování nervového systému, kostí a cév. Vláknina pomáhá odstranit toxiny z těla. Klíčky jsou bohaté na kyselinu listovou. Klíčky čočky mohou jíst lidé, kteří nemůžou stravu obsahující železo. Je to velmi vhodná strava pro těhotné ženy. Můžete je přidat do salátů, sendvičů, hlavních jídel, past a tvarohů. PŘÍPRAVA klíčků: Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky Biomisce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící Biomisky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech. Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "předboptnat" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce). Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech. Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4 -6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.

ČOČKA - semínka na klíčení 20g

Skladem

29 Kč bez DPH: 26 Kč

Detail

FAZOLE ADZUKI - semena na klíčky 50g Fazole Azduki je chuťově podobná fazoli mungo. Její červeno-hnědá semena jsou ceněná v jejich zdravotních přínosech a taky v oblastech hubnutí. Azuki klíčky pomáhají v léčbě příznaků infekce močového měchýře a chrání před anémií. Klíčky jsou velmi chutné, křupavé s mírně sladkou ořechovou příchutí. Perfektní pro každou asijskou kuchyni (doporučujeme s přidáním kari), mohou být přidány do všech druhů salátů, těstovin, rýže, zeleniny, a jako přísada nebo báze pro přípravu sladkých pokrmů. Je bohatým zdrojem minerálů, vitaminů (Vit. E, B2, B1, B6, B3) a lehce stravitelné bílkoviny, takže vegetariáni mohou používat fazole Adzuki jako skvělou alternativu masa. PŘÍPRAVA klíčků Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky Biomisce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící Biomisky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech. Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "předboptnat" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce). Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech. Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4 -6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.

FAZOLE ADZUKI - semena na klíčky 50g

Skladem

29 Kč bez DPH: 26 Kč

Detail

FAZOLE MUNGO - semena na klíčky 50g Mungo klíčky vládnou nad všemi, zejména mají vytříbený vzhled, skvělou chuť a vysokou nutriční hodnotu. Klíčky jsou velmi chutné, křupavé a mají chuť čerstvého mladého hrášku. Perfektní pro každou asijskou kuchyni (doporučujeme s přidáním kari), mohou být přidány do všech druhů salátů, těstovin, rýže a zeleniny, jak za tepla tak za studena. Jsou bohatým zdrojem minerálních látek a vitaminů (vit. E, B2, B1, B6, B3) a lehce stravitelné bílkoviny. Mungo klíčky také mohou snižovat hladinu "špatného" cholesterolu. PŘÍPRAVA klíčků Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky Biomisce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící Biomisky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech. Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "předboptnat" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce). Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech. Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4 -6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.

FAZOLE MUNGO - semena na klíčky 50g

Skladem

29 Kč bez DPH: 26 Kč

Detail

HOŘČICE BÍLÁ - semena na klíčky 30g Klíčky Hořčice mají ostrou a výraznou chuť i vůni. Obsahuje fytoncidy, které mají schopnost ničit bakterie a podporují dobré fungování střev. Klíčky obsahují řadu prospěšných vitamínů zejména vitamín B2, dále A, B1 a C, dále flavonidy, saponiny, vlákninu a rostlinné hormony, které jsou prospěšné pro správnou regulaci celého těla. Doporučuje zejména pro pikantní pokrmy s masem a rybami. Stejné semena mohou být také použity jako koření pro nakládané zeleniny a domácí hořčice. PŘÍPRAVA klíčků Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky Biomisce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící Biomisky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech. Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "předboptnat" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce). Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech. Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4 -6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.

HOŘČICE BÍLÁ - semena na klíčky 30g

Skladem

29 Kč bez DPH: 26 Kč

Detail

PÍSKAVICE - semena na klíčky 20g Klíčky pískavice mají obecnou zpevnění a omlazení těla, jsou nezbytným potravinovým doplňkem, pomáhají nám ve snadném vstřebávání bílkovin a tuků, to je vhodné zejména při dietách. Klíčky se vyznačují tím, že stimulují vylučování žaludečních šťáv a tím podporují trávení potravin. Dále mají klíčky příznivý vliv na hladinu cholesterolu v krvi a regeneraci všech tkání a podporují proces výroby červených krvinek. Doporučuje zejména pro rekonvalescenci, pro sportovce a lidi, kteří trpí žaludečními vředy. Klíčky Pískavice mají neobvykle příjemnou chuť, kterou musíte poznat. Doporučujeme je do salátů, těstovin, sendvičů, hodí se taky jako přísada do polévek a pomazánek (zejména sýrových) PŘÍPRAVA klíčků Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky Biomisce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící Biomisky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech. Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "předboptnat" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce). Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech. Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4 - 6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.

PÍSKAVICE - semena na klíčky 20g

Skladem

29 Kč bez DPH: 26 Kč

Detail

PŠENICE - semena na klíčky 50g Pšeničné klíčky jsou jedním z nejbohatších zdrojů vitamínů A, B, C a E obsahují zejména velké množství hořčíku, vápníku, fosforu, železa, niacinu, thiaminu a kyselinu pantotenovou. Pravidelná konzumace pšeničných klíčků chrání tělo před útokem volných radikálů, chrání tělo před stárnutím a zajišťuje řádné fungování svalů, včetně srdečního svalu a nervového systému. Pomáhá ke zvýšení imunity, posílení kůže, vlasů, nehtů a kostí. Pšeničné klíčky jsou připraveny k jídlu, když bílé klíčky dosahují délky zrna. Klíčky mají mirně nasládlou chuť, přidávají se do salátu, sendvičů, těstovin, jsou v hodné i do těsta pro všechny druhy pečiva. Díky delikátní chuti jsou skvělým doplňkem stravy pro děti. PŘÍPRAVA klíčků: Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky Biomisce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící Biomisky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech. Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "předboptnat" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce). Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech. Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4 -6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.

PŠENICE - semena na klíčky 50g

Skladem

29 Kč bez DPH: 26 Kč

Detail

RUKOLA - semínka na klíčení 10g Klíčky semen rukoly jsou bohaté na látky potřebné pro náš organismus. Vláknina a mastná kyselina omega-3 obsažené v rukole stimulují chuť k jídlu, pomáhají k trávení, čistí tělo od toxinů, posilují imunitní systém, pomáhají ke zlepšení krevního oběhu a mají antibakteriální vliv na tělo a pomáhají v boji proti rakovině. Klíčky rukoly, stejně jako její listy se používají jako afrodiziakum. Kromě toho, jsou klíčky bohaté na mikročástice jako je zinek, fosfor, hořčík, měď, draslík, síru, vápník, železo a vitaminy A, C, F, B. Klíčky rukoly s příjemnou chutí můžou být využity jak v teplé tak studené kuchyni. Používáme na: sendviče, těstoviny, saláty, sýry, omáčky a jako doplněk do polévek. PŘÍPRAVA klíčků: Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky Biomisce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící Biomisky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech. Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "předboptnat" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce). Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech. Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4 -6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.

RUKOLA - semínka na klíčení 10g

Skladem

29 Kč bez DPH: 26 Kč

Detail

SLUNEČNICE - semena na klíčky 20g Klíčky slunečnice jsou ideální pro přípravu salátů a sendvičů. Pomáhají k celkovému zlepšení metabolismu díky přítomnosti hodnotných vitamínů (A, C, D, PP), živin, enzymů, minerálních soli (hořčík, zinek, železo, vápenaté soli). PŘÍPRAVA klíčků: Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky Biomisce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící Biomisky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech. Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "předboptnat" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce). Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech. Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4 -6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.

SLUNEČNICE - semena na klíčky 20g

Skladem

29 Kč bez DPH: 26 Kč

Detail

VOJTĚŠKA (LUCERNA SETÁ)- semínka na klíčení 20g Klíčky vojtěšky jsou cenným zdrojem fytoestrogenů, rostlinné hormony, které přirozeně pomáhají bojovat s příznaky menopauzy. Vzhledem k vysokému obsahu vitamínů A, E, B-komplexu a stopový prvků, jsou klíčky vojtěšky doporučeny pro ženy během těhotenství a kojení, stejně jako lidem kteří nejedí maso - Vitamin B12 působí proti rakovině a onemocnění srdce, může posílit svaly, kosti a zuby. Doporučujeme především jako doplněk do sendvičů a salátů. PŘÍPRAVA klíčků: Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky Biomisce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící Biomisky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech. Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "předboptnat" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce). Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech. Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4 - 6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.
Sezamové semínko 100g

Sezamové semínko 100g

Skladem

17 Kč bez DPH: 15 Kč

Detail

Chia semínko 100 g

Chia semínko 100 g

22 Kč bez DPH: 20 Kč

Detail

Tykev pražená v cukru a skořici 100g Složení: Tykev pražená v cukru a skořici 100g Semana tykve loupaná pražená 70%, cukr 28%, skořice 2% Výrobek může obsahovat  arašídy,  skořápkové plody, sezam a lepek. Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.

Tykev pražená v cukru a skořici 100g

Skladem

29 Kč bez DPH: 26 Kč

Detail

KADEŘÁVEK ČERVENÝ – semena na klíčky 30g Klíčky kadeřávku obsahují velké množství vitamínu C, který může mít pozitivní vliv na imunitu těla. Vzhledem k vysokému obsahu hodnotné vlákniny, mohou klíčky kadeřávku přispívat ke snížení obezity a cukrovky. PŘÍPRAVA klíčků: Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky Biomisce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící Biomisky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech. Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "předboptnat" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce). Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech. Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4 -6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.
Tykev pražená v cukru a skořici 100g - DMT 12/2023 Složení: Tykev pražená v cukru a skořici 100g Semana tykve loupaná pražená 70%, cukr 28%, skořice 2% Výrobek může obsahovat  arašídy,  skořápkové plody, sezam a lepek. Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.
Sleva

Tykev pražená v cukru a skořici 100g - DMT 12/2023

Skladem

25 Kč 29 Kč bez DPH: 22 Kč

Detail

Sezamové semínko 1kg - DMT 2/2024 viz. foto Sezamové semínko loupané
Sleva

Sezamové semínko 1kg - DMT 2/2024

Skladem

143 Kč 159 Kč bez DPH: 128 Kč

Detail

Sezamové semínko 100g - DMT 3/2024

Sezamové semínko 100g - DMT 3/2024

Skladem

17 Kč bez DPH: 15 Kč

Detail

Stáhněte si náš Katalog

V katalogu najdete náš sortiment

Více info

picture

Přepravní služby

picture

Dopravné

Již od 69 Kč

logo
logo