OŘECHY A SUŠENÉ OVOCE

Štítky

Cena

Od
Do

Bez lepku

ano

Nejprodávanější

ano
BIOMISKA Vypěstujte si čerstvé klíčky a výhonky přímo doma v kuchyni. S klíčící biomiskou o třech patrech to bude úplně jednoduché a efektivní. Rostlinné klíčky a výhonky představují biologicky nejcennější potravinu plnou vitamínů, enzymů a minerálů, které potřebujeme během celého roku. A vydrží vám naklíčené v chladničce až 14dní, můžete je tedy mít denně k dispozici. Co nechat klíčit Klíčit můžete prakticky cokoli – luštěniny, obiloviny, olejniny, brukvovité a různé další plodiny. Užívat si tak můžete řeřichy, mungo fazolkových klíčků, hrachu, čočky, cizrny, červené řepy, hořčice, ředkviček, pšenice špaldy a různých druhů obilí z vlastní produkce. A zkoušeli jste už populární mladý ječmen? Misky využijete kdykoli – rostliny klíčí ve vhodných podmínkách bez ohledu na roční období. Při výběru správných, tj. chemicky neošetřených semínek tak docílíte doma bio kvality, za kterou byste v obchodě draze platili. Semena luštěnin a obilnin koupíte běžně v obchodech. Vybírejte dle vzhledu, nejlépe v bio kvalitě, aby nebyla semena narušená a měla zachovánu vysokou klíčivost. Jak to funguje Dno misky naplňte vybranými semínky cca z 30 % plochy. Poté propláchněte, přikryjte víkem, postavte na tmavé místo a zalévejte vodou ráno a večer. Přebytečnou vodu, která už protekla všemi patry, pravidelně vylévejte. Po sklizení úrody patro misky opláchněte a můžete sázet znovu. Ideální je vysévat postupně, abyste měli neustále nějaké klíčky hotové. Rozměry: Průměr 20 cm Výška 16 cm Vyrobeno ze zdravotně nezávadného acrylskla, které má atest PZH 12282/93 Obsah balení: 3 ks klíčící misky o průměru 20 cm – možnost pěstovat 3 různé druhy klíčku současně 1 ks horní víko 3 ks odpadový sifon 1 ks záchytná miska pro přebytečnou vodu návod k použití KLÍČÍCÍ BIOMISKA - trojpatrová nakličovací miska

BIOMISKA

Skladem

329 Kč bez DPH: 272 Kč

Detail

ČOČKA - semínka na klíčení 20g Klíčky čočky jsou bohatým zdrojem bílkovin, vitamínů B1, B2, PP, a mnoho dalších základních živin, jako jsou vápník, fosfor, železo, karoten nezbytné pro řádné fungování nervového systému, kostí a cév. Vláknina pomáhá odstranit toxiny z těla. Klíčky jsou bohaté na kyselinu listovou. Klíčky čočky mohou jíst lidé, kteří nemůžou stravu obsahující železo. Je to velmi vhodná strava pro těhotné ženy. Můžete je přidat do salátů, sendvičů, hlavních jídel, past a tvarohů. PŘÍPRAVA klíčků: Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky Biomisce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící Biomisky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech. Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "předboptnat" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce). Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech. Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4 -6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.

ČOČKA - semínka na klíčení 20g

Skladem

32 Kč bez DPH: 29 Kč

Detail

ŘEŘICHA - semínka na klíčení 30g Klíčky řeřichy mají jasnou pikantní chuť, jsou bohatým zdrojem vitaminů C, PP, P, B, a minerálních látek, jako je draslík, hořčík, vápník, síry a stopových prvků. Klíčky obsahují silný antioxidant, přispívají k posílení organismu, zlepšení stavu pokožky, nehtů a vlasů. Klíčky blahodárně stimulují zažívací trakt a povzbuzují chuť k jídlu, snižují hladinu cukru v krvi, proto jsou doporučovány pro diabetiky. PŘÍPRAVA klíčků: Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky Biomisce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící Biomisky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech. Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "předboptnat" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce). Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech. Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4 -6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.

ŘEŘICHA - semínka na klíčení 30g

Skladem

32 Kč bez DPH: 29 Kč

Detail

RUKOLA - semínka na klíčení 10g Klíčky semen rukoly jsou bohaté na látky potřebné pro náš organismus. Vláknina a mastná kyselina omega-3 obsažené v rukole stimulují chuť k jídlu, pomáhají k trávení, čistí tělo od toxinů, posilují imunitní systém, pomáhají ke zlepšení krevního oběhu a mají antibakteriální vliv na tělo a pomáhají v boji proti rakovině. Klíčky rukoly, stejně jako její listy se používají jako afrodiziakum. Kromě toho, jsou klíčky bohaté na mikročástice jako je zinek, fosfor, hořčík, měď, draslík, síru, vápník, železo a vitaminy A, C, F, B. Klíčky rukoly s příjemnou chutí můžou být využity jak v teplé tak studené kuchyni. Používáme na: sendviče, těstoviny, saláty, sýry, omáčky a jako doplněk do polévek. PŘÍPRAVA klíčků: Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky Biomisce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící Biomisky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech. Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "předboptnat" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce). Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech. Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4 -6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.

RUKOLA - semínka na klíčení 10g

Skladem

32 Kč bez DPH: 29 Kč

Detail

VOJTĚŠKA (LUCERNA SETÁ)- semínka na klíčení 20g Klíčky vojtěšky jsou cenným zdrojem fytoestrogenů, rostlinné hormony, které přirozeně pomáhají bojovat s příznaky menopauzy. Vzhledem k vysokému obsahu vitamínů A, E, B-komplexu a stopový prvků, jsou klíčky vojtěšky doporučeny pro ženy během těhotenství a kojení, stejně jako lidem kteří nejedí maso - Vitamin B12 působí proti rakovině a onemocnění srdce, může posílit svaly, kosti a zuby. Doporučujeme především jako doplněk do sendvičů a salátů. PŘÍPRAVA klíčků: Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky Biomisce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící Biomisky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech. Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "předboptnat" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce). Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech. Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4 - 6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.
BROKOLICE - semínka na klíčky 10g Klíčky ze semínek brokolicjsou zdrojem hodnotných živin pro tělo, jako vitaminy A, C, B1, B2, PP, stopové prvky (vápník, železo, fosfor, hořčík), enzymy a další prvky. Nejcennější v brokolici je Sulforafan - látka proti rakovině, koncentrace v klíčcích je 200 krát vyšší než v samotné brokolici. Vzhledem k vysokému obsahu antioxidantů brokolice pomáhá ke snížení krevního tlaku, prevenci kardiovaskulárních onemocnění a mrtvice, dále stimuluje imunitní a nervový systém. Klíčky Brokolice mají pikantnější chuť, ideální pro saláty a sendviče. PŘÍPRAVA klíčků Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky Biomisce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící Biomisky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech. Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "předboptnat" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce). Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech. Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4 -6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.

BROKOLICE - semínka na klíčky 10g

Skladem

29 Kč bez DPH: 26 Kč

Detail

ČERVENÉ ZELÍ - semena na klíčky 10g Klíčky červeného zelí jsou vynikajícím zdrojem vitaminů A a C a B, E, H, K, PP, také obsahují velké množství vápníku, železa, hořčíku, draslíku, síry a mnoha stopových prvků, jako je jód, mangan, selen a lithia. Vysoký obsah antioxidantů dokáže posílit imunitní systém, nervový systém, kosti, zuby a lymfatické uzliny. Červené zelí stejně jako Brokolice obsahuje sulforaphan - látku pro léčbu rakoviny, také podporuje funkce srdce a zlepšují funkci mozku, koncentrace sulforaphanu v klíčcích zelí je mnohem vyšší než ve klasickém hlávkovém zelí. Klíčky jsou připravené k jídlu, když dosáhnou délky cca 2,5. - 3 cm. Klíčky chutnají jako čerstvá hlávka zelí. PŘÍPRAVA klíčků Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky Biomisce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící Biomisky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech. Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "předboptnat" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce). Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech. Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 2 - 3 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.

ČERVENÉ ZELÍ - semena na klíčky 10g

Skladem

32 Kč bez DPH: 29 Kč

Detail

ČÍNSKÁ SMĚS - semena na klíčky 40g Čínská směs je složena z druhů, které jsou často používány v asijské kuchyni. Směs obsahuje druhy, které jsou neocenitelným zdrojem lehce stravitelných bílkovin, snižují hladinu "špatného" cholesterolu, a obsahují velké množství antioxidantů, které bojují proti tvorbě rakoviny a srdečních onemocnění. Vzhledem k obsahu kyseliny listové jsou klíčky vhodné zejména pro těhotné ženy. K dokonalé chuti připravte na pánvi s minimálním množstvím oleje, vhodné jako doplněk k ochucení, samotné s rýži, nebo jako samostatný pokrm. Složení směsi: Lens culinaris (čočka) -15% Pisum sativum (hrách) -15% Cicer arietinum (cizrna) -15% Clandestina Glycin (sója), - 15% Vigna radiata (fazole mungo) -20% Vigna angularis (fazole adzuki) -20% PŘÍPRAVA klíčků: Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky Biomisce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící Biomisky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech. Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "předboptnat" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce). Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech. Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4 -6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.

ČÍNSKÁ SMĚS - semena na klíčky 40g

Skladem

29 Kč bez DPH: 26 Kč

Detail

Stáhněte si náš Katalog

V katalogu najdete náš sortiment

Více info

picture

Přepravní služby

picture

Dopravné

Již od 69 Kč

logo
logo
logo
logo