Jáhly 500g

Jáhly 500g

Základní příprava: Před přípravou jáhly několikrát spaříme horkou vodou, aby se zbavily hořké chuti. Vaříme v osolené vodě s kapkou oleje bez míchání 15 min. Průměrná výživová hodnota na 100g: Energie 378kcal, Tuky 4,2g, z toho nasycené MK 0,7g, Sacharidy 73g, z toho cukry 0g, Bílkoviny 11g, Sůl 0,01g

Kód produktu9007

Dostupnost Skladem > 5 ks

Body global 0.01

29 Kč

25 Kč bez DPH

  • Jáhly jsou šetrně oloupaná a vyleštěná zrnka prosa. Byla oblíbenou potravinou již našich předků, starých Slovanů. Jáhly jsou lehce stravitelné, velmi jednoduché na přípravu. Podávají se jako příloha, zavářka, vhodné do kaší, salátů i dezertů. Přidávají se hlavně do zeleninových, luštěninových, moučných, masových a rybích pokrmů. Chutnají také v polévce, palačinkách i v karbanátcích. Přílohou může být jáhlová kaše na slaný způsob nebo s rozinkami. Naše prababičky připravovaly jáhlové knedlíky, škubánky, pomazánky, nákypy a sladký jáhelník. Jáhly mají vysokou výživovou hodnotu – obsahují minerální látky (draslík, hořčík, fosfor, měď, železo, zinek), vlákninu a vitamíny skupiny B. Vysoký obsah fosforu pomáhá v prevenci a léčbě depresí a únavy. Jáhly jsou jedinou zásaditou obilovinou a proto jsou vhodné při žaludečních obtížích. Jáhly neobsahují lepek a jsou tedy vhodné pro bezlepkovou dietu. Východní medicína je využívá při léčbě sleziny a slinivky břišní a proto jsou vynikající potravinou pro diabetiky. Jáhly

Přepravní služby

picture

Dopravné

Již od 69 Kč

logo
logo
logo
logo

Doprava nad 3000 Kč

Zdarma (do 25 kg)

picture